Hyvä hengitys

Kun hengitys sujuu, niin siihen ei juurikaan tule kiinnitettyä huomiota. Mutta annas olla, kun siinä on jotain selkeää häiriöitä, niin se on koko ajan mielessä aiheuttaen sekä fyysistä että henkistä vaivaa.

MUTTA vaikka hengityksessä ei olisikaan mitään huomattavia selkeitä häiriöitä, niin voimme silti hengittää niin, että siitä on terveyteemme haittaa. Hengityksen vaikutukset meissä ovat hyvin laajat sekä fyysisessä että henkisessä terveydessämme. Aineenvaihdunta, allergiat, happo-emästasapaino, ruuansulatus, mielen hyvinvointi jne. Hengitys vaikuttaa niin moneen asiaan.

Kuvan hyvän = normaalin hengityksen kuvaukset kun käännetään päinvastoin, niin saamme terveyttä heikentävän hengityksen omaisuudet:
Suuhengitys
Epäsäännöllinen
Nopea
Äänekäs
Raskas
Pinnallinen

Heikennätkö vai edistätkö terveyttäsi hengitykselläsi?
Miten kuvan hyvän = normaalin hengityksen ominaisuudet osuvat sinuun? 

Hoitavan hengityksen tavoitteena on hyvä terveyttä edistävä hengitys. Sitä tavoitellaan arkihengityksen huonoja tapoja korjaamalla ja erilaisilla hengitysharjoituksilla. Muutaman hengitysohjauksen myötä oppii menetelmän ja saa siitä loppuelämän työkalun arkeen. Menetelmästä on hyötyä varsinaisissa hengityssairauksissa sekä lievemmissä hengityksen häiriöissä ja esimerkiksi ahdistuksessa ja univaikeuksissa.

Parasta minusta menetelmässä on se, että se on lääkkeetön ja itse toteutettava keino huolehtia ja vaikuttaa omaan terveyteensä hyvin kokonaisvaltaisesti. Esimerkiksi, kun nenä on tukkoinen tai puutarhassa kuokkiminen saa kurkun kutisemaan, niin saan omin konstein ilman mitään troppeja helpotettua oloani.

Haluaisitko sinä perehdytyksen Hoitava Hengitys menetelmään ja parantaa hengitystäsi?

Varaa maksuton puhelinaika tanja@senioritsemppari.fi, niin jutellaan ja katsotaan olisiko tarjoamani hengitysohjaus sopivaa sinulle.

Scroll to Top